Refugiații din Ucraina vor învăța să comunice în limba română

Prefectul Călin Petru Marian i-a vizitat astăzi pe refugiații ucraineni aflați în orașul Hațeg, pentru a le transmite mesaje de încurajare dar și pentru a-i informa că statul român organizează și în județul Hunedoara cursuri de comunicare în limba română și, totodată, le poate oferi posibilitatea să se angajeze.

Din echipa care a vizitat locurile unde au fost primiți refugiații ucraineni au mai făcut parte subprefecții Lorincz Szell și Gheorghe Bogdan Urdea, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Georgeta Tomuța și primarul orașului Hațeg, Adrian Pușcaș.

În cele trei locuri din Hațeg sunt cazați cetățeni ucraineni din Odessa, în cea mai mare parte femei și copii, iar prefectul județului Hunedoara le-a spus că autoritățile sunt pregătite să le ofere tot sprijinul de care au nevoie.

„Posibilitatea de a învăța să comunice în limba română sau faptul că cei mici se pot înscrie la școală sau la grădiniță sunt de mare ajutor pentru familiile din Ucraina aflate în județul nostru.”-  consideră prefectul Călin Petru Marian.

Cursurile de limba română sunt organizate de A.J.O.F.M, vor avea loc la Hațeg și sunt organizate în grupe de câte 14 persoane.  De asemenea, celor care doresc să se angajeze li se vor pune la dispoziție ofertele de locuri de muncă din zonă.

Conducerea Instituției prefectului mulțumește hunedorenilor care i-au primit cu multă căldură pe ucrainenii obligați să-și părăsească familiile și locuințele din cauza războiului.

 

Prefectura Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.