Regat de gheață în adâncurile pământului

Un adevărat regat de gheață s-a format în adâncurile pământului. Gerul a transformat peisajul din peșteră într-unul de poveste. Frigul și curenții de aer reci au contribuit la formarea gheții care a transformat apa din peșteră într-un patinoar natural.

Una din sculpturile naturale care s-au format în peșteră sunt asemuite cu o icoană a Maicii Domnului. (FOTO: Peșteră  2)

Completarea cadrului natural de poveste este ajutată și de luminile ambientale care au fost montate în interiorul peșterii. De câteva ori pe an aici se organizează diferite concerte.

Prin anii 60 peștera a fost amenajată cu poduri de trecere peste pârâu, dar ele au fost distruse în timp. Peștera a fost abandonată până de curând când speologii locali de la Asociația PETRO-AQUA, au trecut la reamenajare. Au fost montate podețe care ușurează parcurgerea întregului gol subteran fără pericol. Încă din perioada interbelică în cea mai mare sală a peșterii au fost organizate concerte muzicale. Sala a fost denumită Sala de concert și dans ca urmare a acusticii deosebite de care a dat dovadă. În anul 2007 în ziua de 1 mai tot în spiritul tradiției s-au desfășurat manifestări artistice atât în interiorul peșterii cât și în afara ei.

Colaborator

FOTO: Peștera Bolii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *