Registrul Auto Român: Programele de reatestare, suspendate pentru trei luni

Registrul Auto Româna anunţă că, având în vedere situaţia specială existentă, în vederea limitării deplasărilor şi a contactelor personale, programele de reatestare a inspectorilor ITP şi a conducătorilor de ateliere auto au fost suspendate pentru o perioadă de 3 luni. Astfel, este extinsă valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto.

”Pentru ca această suspendare să nu afecteze activitatea staţiilor ITP şi a atelierelor auto, la propunerea RAR, ministrul Transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor a adoptat Ordinul nr. 766/11.03.2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 214/17.03.2020, prin care se extinde valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto cu 3 luni. În consecinţă, toate certificatele de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto emise până la data de 16.03.2020 îşi extind valabilitatea cu 3 luni de la data expirării înscrisă în certificatul existent”, a transmis, miercuri Registrul Auto Român.

Potrivit sursei citate, nu vor fi emise noi certificate şi nu vor fi modificate cele existente, extinderea efectuându-se informatic.

”Nu este necesară contactarea RAR în vederea extinderii valabilităţii; în cazul apariţiei unor probleme legate de acest aspect se va contacta personalul RAR – Compartimentul Evaluare şi Instruire Personal prin mijloacele de contact prevăzute pe site-ul RAR www.rarom.ro, a mai transmis RAR.

După expirarea valabilităţii extinse, se va proceda la reatestare în conformitate cu procedurile existente.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *