Regretatul colonel (r) Jilip Petrișor, reper pentru Jandarmeria hunedoreană

Regretatul colonel (r) Jilip Petrișor are, începând de ieri, o placă comemorativă pe clădirea care a fost deschisă la inițiativa sa, în urmă cu câțiva ani. Colonelul în rezervă Jilip Petrișor a pus, definitiv, arma în rastel, la finalul lunii aprilie. Fostul șef al jandarmilor hunedoreni a trecut la cele sfinte. În memoria sa, cazarma Jandarmeriei din Lupeni poartă numele regretatului ofițer.

”Pe parcursul activităţii profesionale desfăşurate a obţinut rezultate bune şi foarte bune. A fost un ofiţer obiectiv, corect, de înaltă ţinută morală, manifestând tact, discernământ şi autocontrol atât în relaţiile de serviciu, cât şi în societate. Pentru calităţile de care a dat dovadă a fost apreciat deopotrivă de subordonaţi, comandanţi, precum şi de societatea civilă. Pentru toate acestea, numele ofiţerului şi denumirea structurii de jandarmi conduse, Detaşamentul 3 Jandarmi Petroşani, au devenit sinonime”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ Hunedoara.

Colonelul (rz.) Petrişor – Toderiţă JILIP s-a născut în data de 02.01.1956 în localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara. A urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Activi a M.A.I. în perioada 1977-1980, iar după absolvirea acestei instituţii de învăţământ a îndeplinit pe rând funcţiile de comandant de pluton, companie şi detaşament. După o carieră de 26 ani în slujba ţării, la data de 30.08.2006, ofiţerul a trecut în rezervă.

”Având în vedere faptul că, în data de 26 aprilie 2018, domnul colonel s-a stins din viaţă şi ţinând cont de activitate deosebită a acestuia, prezentată anterior s-a conferit denumirea onorifică Cazărmii Lupeni, aflată în administrarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara, Cazarma ,,col. (rz.) Jilip Petrişor – Toderiţă” Lupeni. Personalitatea domnului colonel (rz) Petrişor – Toderiţă JILIP va rămâne un reper pentru întreg colectivul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara”, a declarat șeful IJJ Hunedoara, col. Robert Vîță. 

La ceremonia de dezvelire a acestei plăci comemorative, au fost prezenți în mijlocul foştilor colegi și subordonați ai remarcabilului ofițer jandarm Jilip Petrișor, membrii familiei acestuia, respectiv mama, soţia, fiica şi nepoţelul în vârstă de 8 ani care, de altfel,  a dezvelit placa amplasată pe fațada Cazărmii Lupeni, în memoria bunicului său.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *