Regulamentul pentru acordarea burselor școlare, uniformizat

Municipalitatea de la Petroșani implementează un nou sistem privind acordarea burselor școlare. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, a avut o întâlnire cu directorii unităților de învățământ, care a avut drept scop stabilirea unei abordări unitare în ceea ce privește media de la care se acordă bursele de merit și bursele de studiu.

”Ca urmare a discuțiilor purtate cu conducătorii școlilor și liceelor din localitate, bursele de merit se vor acorda pentru elevii care obțin media 10.00, în timp ce bursele de studiu sunt destinate elevilor care vor avea media cuprinsă între 9.50 și 9.99, respectând celelate dispoziții legale. Pe de altă parte, bursele sociale se acordă conform prevederilor legale în domeniu”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În plus, conform prevederilor din Legea educației naționale, elevii din învățământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse de ajutor social. Bursele de performanță sunt dedicate elevilor cu rezultate deosebite la etapele naționale ale olimpiadelor ori ale concursurilor școlare naționale organizate de Ministerul Educației, celor care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de minister pentru competițiile internaționale, precum și pentru cei care au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor/concursurilor cultural – artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de ministerul de resort.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.