Reguli stricte pentru practicarea turismului în Parâng

Cabanierii din Parâng, obligați să își facă fose septice. Stațiunea montană nu are sistem de canalizare, iar acum, Consiliul Local impune o serie de reguli. Regulamentul pentru Parâng a fost modificat de către consilierii locali de la Petroșani. Este vorba de două puncte care prevăd sancțiuni pentru proprietarii de cabane care nu respectă reglementările privind deșeurile menajere.

Astfel, potrivit regulamentului “persoanele fizice și juridice din zona stațiunii turistice Rusu – Parâng, vor fi somate, pentru respectarea protecției mediului și în legătură cu deversările reziduurilor menajere,  a apelor uzate și fecaloid menajere, ca până la data de 01.09.2020 (termen limită), să realizeze individual sau în asociere, pe bază de proiecte, dotarea cu fose septice, ministrații de epurare cu vidanjare, stații de epurare ERU fără vidanbjare, haznale vidanjabile betonate inegral, contracte de vidanjare, contracte de vidanjare, contracte de concesiune pentru suprafețele unde s-a proiectat fosa septică, ministrația de epurare sau haznaua”.

Potrivit documentului aprobat de consilierii locali, persoanele fizice sau juridice din zona stațiunii turistice Rusu  – Parâng, care au realizat aceste cerințe pentru respectarea protecției mediului vor depune o documentație la Compartimentul Protecția Mediului din cadrul Primăriei Petroșani, unde vor primi un aviz.

“Nerealizaea acestor cerințe până la data de 01.09.2020  constituie o încălcare a legilor în vigoare și a legislației locale stabilite de COnsiliul Local al municipiului Petroșani și se va sancționa, conform dispozițiilor în vigoare”, mai arată documentul.

O altă reglementare prevede “somarea persoanelor fizice și juridice care au case de vacanță sau activitate în domeniul turismului în zona Rusu – Parâng, în vederea înlăturării deșeurilor de orice fel din jurul proprietăților în perioada 01.12.2018 – 01.09.2019 (termen limită). Nerespectarea avertismentului după această perioadă poate conduce la procedura de licitație în vederea curărțării și transportului gunoaielor din jurul cabanelor în zona turistică Rusu – Parâng, cu o societate privată sau cu mijloace proprii ale Primăriei Petroșani, iar costurile să fie suportate de toți concesionarii și proprietarii din zona turistică”.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *