Restricții de călătorie în Ungaria începând de marți

Ungaria va interzice marţi accesul pe teritoriul său a rezidenţilor din ţări africane, din cele mai multe ţări asiatice şi unele state europene, Guvernul invocând duminică creşterea cazurilor de coronavirus la nivel mondial, scrie AFP.

Începând de marţi la miezul nopţii, autorităţile de la Budapesta  vor introduce un sistem de cod tricolor şi cetăţenii din ţări clasate în „zona roşie” nu vor putea intra în ţară până la noi ordine.

„Trebuie să ne asigurăm securitatea noastră astfel încât virusul să nu fie adus din străinătate. Rata de infecţie la noi este în scădere şi vrem să rămână aşa”, a declarat şeful cabinetului premierului Voktor Orban, Gergely Gulyas, jurnaliştilor din capitală.

Ţările africane şi asiatice, cu excepţia Chinei şi Japoniei, au fost afectate de această nouă măsură. În Europa, ea afectează Albania, Bosnia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus, Muntenegru şi Ucraina.

Cetăţenii unguri care vin din aceste ţări vor fi testaţi obligatoriu şi vor intra în carantină obligatorie două săptămâni, a precizat Gulyas.

Acest sistem de clasificare include şi zone „portocalii” şi „verzi”. Cei care călătoresc din zona „portocalie” vor fi izolaţi dacă sunt diagnosticaţi pozitiv cu coronavirus în cinci zile de la sosirea lor.

Această categorie cuprinde în special pe cei care vin din Bulgaria, Portugalia, Suedia, România, Regatul Unit, Norvegia, Serbia, Rusia, Statele Unite, China şi Japonia.

Nicio restricţie nu a fost impusă statelor clasate în zona ”verde”.

Ungaria, ţară membră a Uniunii Europene cu 9,8 milioane de locuitori, a înregistrat oficial, duminică, 4.234 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 595 de decese.

Săptămâna trecută, invocând un risc sanitar, premierul Viktor Orban a anunţat că Budapesta nu urmează o recomandare a UE care viza ridicarea restricţiilor de călătorie legate de coronavirus pentru un număr mare de ţări din afara Uniunii.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *