Restricții de circulație în Defileul Jiului

Mașinile de mare tonaj și autocarele nu vor mai putea tranzita Defileul Jiului. Nu s-a stabilit încă de când va fi luată această măsură, constructorul anunţând deocamdată compania de drumuri că acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în iulie sau august, în funcţie de mersul lucrărilor.

„Antreprenorul solicită o restricţie de tonaj pe o perioadă de două săptămâni deoarece una dintre rampele podului este în viraj, iar autocarele şi autocamioanele nu se vor mai putea încadra. În perioada respectivă, de două săptămâni, va fi refăcută rampa şi umpluturile şi se va da drumul circulaţiei în totalitate pe noul pod. Va fi o măsură care-i va deranja pe mulţi participanţi la trafic, dar fără această măsură nu se poate finaliza investiţia. Sunt discuţii şi sperăm să găsim cele mai bune soluţii“, a spus Cristi Tudor, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Firmele de transport persoane vor apela, cel mai probabil, la transbordarea călătorilor sau le vor pune acestora la dispoziţie microbuze. De asemenea, o altă soluţie o reprezintă rutele alternative pe Valea Oltului sau pe Drumul European 70 Orşova-Caransebeş.

Contractul are o valoare de aproximativ 20 de milioane de lei. A fost semnat în anul 2020, iar lucrările au început în vara anului trecut.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *