Rețeaua de apă și canalizare va fi extinsă în zona Zăvoi din Deva

Autoritățile locale din Deva au scos la licitație contractul privind proiectarea, execuția de lucrări și prestarea serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție „Alimentare cu apă și canalizare pe prelungirea Zona Zăvoi din municipiul Deva”. 2.529.513 de lei este valoarea contractului.

„Pe Prelungire Zona Zăvoi nu există în prezent un sistem de alimentare cu apă potabilă și nici un sistem de colectare și scurgere a apelor uzate menajere. Datorită amplasamentului și a potențialului imobiliar deosebit se dorește o dezvoltare a acestei zone ca o zonă edilitară care să cuprindă un cartier de locuințe. Apa preluată din fântâni nu este verificată din punct de vedere sanitar, iar modul de preluare și calitatea apei destinată populației influențează nivelul de sănătate al acesteia. în perioadele secetoase, nivelul apei din fântâni scade foarte mult”, arată documentul.

Fondurile pentru realizarea investiției sunt asigurate din bugetul local al municipiului Deva, iar durata de valabilitate a contractului este de 45 de luni. 24 iunie este data limită pentru depunerea ofertelor.

 

Monika BACIU

FOTO: https://www.abelimobiliaredeva.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *