Rezultate finale la examenul de definitivare în învățământul preuniversitar hunedorean

60 de candidați au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitar în sesiunea 2020 (rezultate finale)

Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este 71,42% (în creștere cu 3,54%, comparativ cu rezultatele inițiale – 67,85%).

Astfel, din totalul de 84 de candidați cu note la proba scrisă, 60 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen. Precizăm că după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 57 de candidați.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 3 august 2020, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro.

Reamintim că în această sesiune, în județul Hunedoara, 100 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 90 de candidați (90%). Dintre aceștia, 6 candidați s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

 

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.