România a început demersurile privind certificatul verde de vaccinare la nivel european

România a început demersurile privind certificatul verde de vaccinare despre care se discută la nivel european, anunţă autorităţile, precizând că se lucrează la acest demers în care sunt implicate mai multe instituţii. Certificatul verde de vaccinare ar urma să fie implementat la începutul acestei veri.

 

„Este un demers comun al mai multor instituţii – Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP şi STS –  este un demers european şi România a început de mai mult timp toate… e un proces de pregătire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat”, a afirmat, marţi după-amiază, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, răspunzând unei întrebări.

El a menţionat că România este „în graficul” stabilit la nivel european cu privire la implementarea acestui certificat.

Certificatul verde de vaccinare la nivelul Uniunii Europene are ca termen de implementare luna iunie a acestui an, însă există unele state care au solicitat un termen mai lung, de şase săptămâni, ca să poată armoniza sistemele pe care le au cu sistemul european care va fi implementat.
În ceea ce priveşte un certificat similar care să fie folosit pe plan intern, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că „nu s-a discutat acest lucru, vorbim de certificatul verde folosit la nivel european”.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *