România se află în topul european la numărul de persoane decedate în accidente

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că România se află în topul european la numărul de persoane decedate în accidente. El a precizat că, în 2019, au fost 8.125 de răniţi grav în evenimente rutiere, iar în primele şase luni din 2021 – 1.667.

România se află în topul clasamentelor europene la numărul de persoane decedate în accidente. Dar, raporându-ne la anul 2019, că anul 2020 a fost un an atipic, am avut 8.125 de răniţi grav. Dacă ne raportăm la semestrul 1 din 2021 – 1.667, deci pe şase luni numărul accidentelor grave a persoanelor decedate şi răniţilor grav a scăzut în raport cu 2019, raportându-ne la cele şase luni din 2021”, a declarat Lucian Bode, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă.

El a prezentat principalele cauze de producere a accidentelor. Acestea sunt: indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina biciciştilor, neacordarea de prioritate la trecerea pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere la vehicule.
Lucian Bode a menţionat că în 2019 au fost aplicat 929.000 de sancţiuni contravenţionale, iar 48% dintre acestea au fost pentru cele cinci cauze generatoare de accidente grave. De asemenea, în primul semestru din 2021 au fost date 409 sancţiuni contravenţionale.
Ministrul de Interne a mai declarat că, în 1% din accidentele rutiere grave din 2019, au fost implicate autoturisme cu volanul pe dreapta.
Bode a mai transmis că, la accidentul din Bacău de duminică dimineaţă, soldat cu şapte morţi şi cinci răniţi, nu au fost identificate urme de frânare.
De asemenea, Lucian Bode a menţionat că în urma incidentului de pe Autostrada A2 când mai multe autoturisme au întors pe contrasens, au fost ridicate 11 permise de conducere.
Ministrul Afacerilor Interne a făcut un apel către conducătorii auto să circule cu prudenţă şi să nu se grăbească.
news.r0
foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *