România suspendă zborurile spre şi dinspre Italia, până în 23 martie

Autorităţile române au luat decizia suspendării tuturor zborurilor spre şi dinspre Italia, până în 23 martie. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunţă că suspendarea s-a făcut pentru două săptămâni pentru că atât permite regulamentul european.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a prezentat care sunt destinaţiile din Italia unde erau zboruri directe din România şi care sunt aeroporturile unde se operează aceste curse.

“Destinaţiile din Italia unde se zboară direct sunt: Roma, Torina, Bolonga, Napoli, Florenţa, Pisa şi Catania. De asemenea, pe ce aeroporturi se opera şi se operează până mâine la ora 12 în România: Suceava – 2 zboruri pe săptămână, Craiova – un zbor pe săptămână – Cluj – trei zboruri pe săptămână, Iaşi – cinci zboruri pe săptămână, Bacău – nouă zboruri pe săptămână, Timişoara – trei zboruri pe săptămână, Otopeni – 51 zboruri pe săptămână”, a spus Bode.
El a precizat că zborurile cu Italia ajunseseră la 72 pe săptămână, de la 186.
“Dacă la izbucnirea crizei pe cele şapte aeroporturi din 16 aveam curse înspre şi dinspre Italia şi aveam aproximativ 28 de zboruri pe zi, aproximativ 4.200 de pasageri, cu 17 zboruri pe zi din zona de nord, cu 2.500-3.000 de pasageri, de la 186 de zboruri pe săptămână pe relaţia cu Italia, acum se zboară undeva la 72 de zboruri pe săptămână cu factori de încărcare al aeronavelor mult coborât”, a mai spus ministrul Transporturilor.
Bode a spus că suspendarea zborurilor a fost decisă pentru 2 săptămâni pentru că atât prevede regulamentul european.

Marcel Vela a mai precizat că operatorii aerieni au obligaţia să comunice românilor care se vor imbarca din Italia, China, Iran, Coreea de sud către România cu escală faptul că vor intra în carantina pe teritoriul României şi îşi vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcare.

De asemenea, operatorii aerieni au obligaţia de a nu permite îmbarcarea cetăţenilor străini din Italia, China, Iran, Coreea de sud, către România, cu escală.

”Se permite accesul în România a cetățenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin toate punctele de trece a frontierei, sub măsura obligatorie a carantinei”, a mai spus Vela.

Potrivit acestuia, sunt exceptate transporturile de marfă de minim 3,5 tone de la restricţiile impuse.

”Se aplică prevederile de mai sus, adaptate după caz, şi pentru transportul maritim sau fluvial”, a mai spus Vela.

Potrivit acestuia, în afara suspendării zboturilor, celelalte măsuri se aplică până la 31 martie, cu posibilitatea prelungirii.

Întrebat dacă se ia în calcul închiderea şcolilor, Marcel Vela a explicat că măsura va fi discutată în şedinţa de luni a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

S-a stabilit deja că, dacă într-o şcoală apare un caz de coronavirus, se suspendă cursurile în întreaga şcoală.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *