Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 26.03.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 61.600 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 28.500 mijloace de transport (dintre care 14.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 29.500 persoane cu 13.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 32.100 persoane cu 14.700 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.300 de persoane şi 14.900 de mijloace de transport (7.000 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 14.800 de persoane cu 7.700 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 60 fapte ilegale (38 infracţiuni şi 22 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 572.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 9.500 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 23 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *