Românii sunt atenționați să nu achiziționeze medicamente de pe internet, site-uri sau persoane necunoscute

Raed Arafat a atenţionat populaţia să nu achiziţioneze medicamente de niciun fel de pe internet, de pe site-uri sau de la persoane necunoscte şi să folosească linia oficială de cumpărare a acestora. Reacţia şefului DSU vine în contextul unei întrebări despre medicamentele contrafăcute confiscate joi la graniţa cu Bulgaria.

„Nu, însă ce pot să atenţionez este ca oamenii să nu procure nimic, medicamente de pe internet sau de la persoane necunoscute şi altele decât circuitele oficiale, pentru că vinderea medicamentelor contrafăcute care pot arăta exact ca medicamentele originale e o problemă veche. Există şi OMS a avertizat asupra ei, iar oricând există problemă cu aprovizionarea de medicamente, apar astfel de situaţii. Aşa că atenţionarea noastră asupra populaţiei este să nu achiziţioneze medicamente de niciun fel de pe internet, de pe site-uri sau de la persoane necunoscute şi să meargă doar pe linia oficială”, a afirmat Raed Arafat, la finalul şedinţei CNSU în care a fost aprobată prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile, întrebat despre confiscarea a peste 3.000 de medicamente contrafăcute la graniţa cu Bulgaria.

Poliţiştii de la punctul de trecere a frontierei Giurgiu au descoperit peste 3.400 de comprimate care conţineau în prospect specificaţia COVID-19, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă în ţară, fără a deţine autorizaţiile necesare.

„La controlul efectuat asupra autocamionului, în interiorul semiremorcii, a fost descoperită cantitatea de 3.490 comprimate, ce conţin în prospect specificaţia Covid-19, în valoare de aproximativ 8.500 de lei, despre care există suspiciunea rezonabilă că sunt contrafăcute, pentru care şoferul nu deţinea autorizaţiile necesare”, arată, joi, Poliţia de Frontieră, într-un comunicat.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *