Ruinele fostei mine Aninoasa, redate circuitului public

Autoritățile locale de la Aninoasa au în vedere implementarea unui proiect de regenerare urbană în zona amplasamentului fostei mine Aninoasa. Acum se achiziționează servicii pentru întocmirea documentațiilor de specialitate pentru obiectivul de investiții:„Regenerare urbană în orașul Aninoasa”, Cartier Bujorului, Sediul EM Aninoasa. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operational Asistenta Tehnica – POAT.

” În vederea îmbunătățirii protecției naturii și a biodiversității, a infrastructurii verzi în special în mediul urban și reducerea poluării prin crearea de zone verzi sigure pentru populație prin transformarea unei zone periculoase pentru sănătate într-o zonă verde sigură (Cartier Bujorului: reabilitare alei pietonale, reabilitare zonă verde; Sediul EM Aninoasa: creare zone verzi, creare zone deschise pietonale, amenajare tunel de acces pietonal nemotorizat până în zona Priboi și construirea unui centru multifuncțional echipat cu grup sanitar, zonă de urgențe medicale cu trusă de prim ajutor, sală de adăpostire, punct de informare)”, arată documentul.

În incinta fostei mine Aninoasa se are în vedere și realizarea unui tunel. Se vor demola construcțiile existente care nu vor putea fi reutilizate și vor realiza lucrări de stabilizare a versantului înclinat prin zid de sprijin ușor, aici existând riscul producerii unor alunecări de teren în urma ploilor torențiale.

”Realizarea de alei pietonale din pavele de beton simplu sau material prietenoase cu natura, amenajare tunel de acces pietonal nemotorizat până în zona Priboi, realizarea unor alveoli pentru montat bănci de odihnă, realizarea unui punct de belveldere de mici dimensiuni”, mai arată documentul.

Data limită pentru depunerea ofertelor este de 28 aprilie.  Valoarea contractului este de 367.900 de lei.

Mina Aninoasa a fost închisă în urmă cu 16 ani.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *