RUSIA IESE ÎN STRADĂ. Nebunia lui Putin trebuie să înceteze

Pe cale să arunce în aer întreaga lume, pentru ambițiile sale, Vladimir Putin a comis, cum bine spune, într-o postare pe rețelele de socializare, scriitorul Nichita Danilov, „a doua sa greșeală capitală”. Și voi începe această notă chiar cu cuvintele scriitorului ieșean, pentru că ele sintetizează chirurgical acest moment.

„Nu poți lupta și împotriva voinței propriului tău popor, care nu vrea război, și împotriva întregii comunități internaționale.”, spune Nichita Danilov„Putin a făcut a doua sa greșeală capitală. Prima e cea legată de invadarea Ucrainei. Atunci a intrat într-o cacealma mai mare decât el și Rusia. Acum, decretând mobilizarea parțială, a făcut-o pe a doua. Trăim, totuși, în secolul XXI, nu în secolul XIX. Nu-i poți lua cu arcanul pe tinerii ruși de pe stradă pentru a-i trimite pe front împotriva voinței lor, ca să moară. Ei vor să trăiască, nu să fie carne de tun.
Printr-un astfel de act, Putin și-a semnat singur sentința. Soarta lui e pecetluită. Nu mai are nici un aliat. Și e pecetluită și soarta Rusiei, care va fi dezmembrată.”.
Într-adevăr, nebunia dictatorului rus a trecut o graniță pe care nu o poate trece înapoi: și-a arătat disprețul profund față de propriul popor, pe care este dispus să îl sacrifice într-un război inutil. Și nebunia este la fel de mare ca demagogia cu care Putin a croit acest scenariu al distrugerii și morții: mobilizarea populației la arme se face în caz de război, dar liderul de la Kremlin nu se află, după propriile spuse, în război cu nimeni, ci doar într-o operațiune specială, un galop de sănătate pentru trupele rusești, doar că înspre moarte.
În fața nebuniei lui Putin, rușii, chiar înspăimântați de legislația dură care le pune pumnul în gură, ies în stradă. Rușii nu vor să mai fie parte din experimentul letal al lui Putin, nu vor să fie luați din case și trimiși, carne de tun, într-un război inutil.
Cât va mai dura experimentul lui Putin? Greu de spus, dar asaltul definitiv împotriva propriului popor pare să-i grăbească sfârșitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *