S-au încheiat percheziţiile făcute în Capitală şi în alte 16 judeţe, inclusiv în Hunedoara

Cinci persoane au fost reţinute în urma celor peste o sută de percheziţii care au avut loc joi  în 16 judeţe şi  în Bucureşti, în cadrul unei anchete cu privire la o evaziune fiscală cu prejudiciu de două milioane de euro, produsă de firme din domeniile construcţii şi comerţ cu metale feroase şi neferoase. Anchetatorii au confiscat sume de bani şi un pistol cu gaz.

Conform unui comunicat de presă transmis vineri de Poliţia Judeţeană Arad, în urma percheziţiilor care au avut loc la sediul unei firme din Arad şi într-un imobil din Deva au fost ridicate suma de 16.000 de lei, un pistol cu gaz de calibrul 9 mm şi 27 de cartuşe nepercutate.

Anchetatorii spun că în perioada 2010-2017 administratorii a două societăţi comerciale cu sediile în Arad ar fi înregistrat în evidenţele contabile mai multe facturi fiscale fictive. Documentele ar fi fost emise de administratori, doi bărbaţi, de 34 şi 42 de ani, şi de un contabil, o femeie de 45 de ani, către mai multe firme cu sediile în Bucureşti şi în judeţele Hunedoara, Timiş, Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Iaşi, Galaţi, Olt, Argeş, Cluj, Ilfov, Tulcea, Dolj, Sălaj şi Caraş – Severin.

Un număr de 27 de persoane au fost audiate în ultimele 24 de ore, iar cinci suspecţi – cei doi administratori ai firmelor din Arad, contabila şi alţi doi bărbaţi, administratori ai unei societăţii comerciale din Strehaia – au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Cei cinci vor fi duşi în instanţă cu propunerea de arestare preventivă, pentru evaziune fiscală.

Joi, 101 percheziţii au fost făcute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Arad, în judeţele Arad, Hunedoara, Timiş, Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Iaşi, Galaţi, Olt,  Argeş, Cluj, Ilfov, Tulcea, Dolj, Sălaj, Caraş-Severin şi în Bucureşti, iar potrivit anchetatorilor prejudiciul în acest dosar de evaziune fiscală în domeniile construcţii şi comerţ cu metale feroase şi neferoase este de aproximativ două milioane de euro.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *