Salvamont: 16 apeluri de urgenţă, primite în ultimele 24 de ore

Un număr de 16 apeluri de urgenţă au fost primite, în ultimele 24 de ore, de Salvamont, cele mai multe fiind în Maramureş şi Sibiu. În urma intervenţiilor, 11 persoane au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru a fi duse la spital. Salvamontiştii din Neamţ au intervenit, alături de pompieri şi poliţişti, în cazul unei persoane găsite decedate în zona Grinţieşul Mic.

Reprezentanţii Salvamont România au anunţat, pe Facebook, că în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional s-au primit 16 apeluri de urgenţă: câte trei pentru Salvamont Maramureş şi Salvamont Sibiu, câte două pentru Salvamont Bihor şi Salvamont SPJ Hunedoara, precum şi câte un apel pentru Salvamont Petroşani, Salvamont Borşa, Salvamont Argeş, Salvamont Zărneşti, Salvamont Buşteni şi Salvamont Neamţ.

„În cazul acestor intervenţii, 11 persoane au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi 1 persoană a fost predată la IML”, au arătat aceştia.

Salvamontiştii din Neamţ au intervenit, vineri noapte, cu o echipă de suport tehnic în Grinţieşul Mic. „După toate informaţiile în vârful masivului (zona Stâna La Mucileanu) se află o persoană decedată. La acţiune participa echipaje de la SJAN, ISU şi IJP Neamţ”, anunţau salvamontiştii.
De asemenea, s-au primit 41 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.
news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *