Salvamont Hunedoara a primit noi dotări

Salvamont Hunedoara a primit noi dotări din partea Asociației Bun-Simț Turistic și Decathlon România. Salvamontiștii au primit tărgi performante, dar și alte echipamente necesare pentru salvarea turiștilor.

„Salvamontiştii hunedoreni au primit şi 2 tărgi roll-up performante, 2 saltele vacuum şi 4 seturi de atele vacuum, precum şi o parte din echipamentele individuale utilizate în acţiunile de salvare pe munte, incluse în proiect”, arată cei de la Asociația Bun-Simț Turistic.

În plus, a fost finalizată prima etapă a proiectului „Trasee de Bun-Simţ Turistic în Retezat”, un proiect marca Bun-Simţ Turistic, sprijinit de Decathlon România, realizat în parteneriat cu Salvamont Hunedoara care a constat în realizarea stâlpilor de marcaj şi săgeţilor indicatoare şi aprovizionarea cu materialele necesare reîmprospătării marcajelor turistice.

„Toate materialele necesare reabilitării a cinci dintre cele mai îndrăgite trasee din Retezat sunt pregătite şi au fost depozitate deja la baza Salvamont Râuşor. Acţiunile de reîmprospătare a marcajelor turistice, montarea stâlpilor şi degajarea potecilor vor începe de îndată ce se va topi zăpada şi vom avea timp prielnic”, mai arată reprezentanții asociației.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.