Samsung anunţă dezvoltarea unei tehnologii care va duce la încărcarea bateriilor în doar 12 minute

Compania coreeană Samsung anunţă că a reuşit să creeze un material care va transforma radical bateriile folosite de dispozitivele mobile şi maşini.

Samsung Advanced Institute of Technology şi Samsung SDI, divizia care produce acumulatori şi ecrane, împreună cu cercetătorii de la Universitatea din Seul au reuşit să creeze un material pe bază de grafen care îmbunătăţeşte semnificativ bateriile actuale.

Folosind dioxidul de siliciu, oamenii de ştiinţă au sintetizat din grafen o formă 3D asemănătoare popcornului – un material cu adeziune mare şi conductivitate ridicată. Rezultatul a fost numit “minge de grafen” şi este un material unic pe care compania coreeană încearcă deja să-l breveteze.

Conform testelor de până acum, această “minge de grafen” va creşte capacitatea bateriilor cu 45%, ceea ce înseamnă dispozitivele mobile, precum smartphone-urile, vor beneficia de o autonomie mai mare şi că acestea vor putea făcute şi mai subţiri decât în prezent.

În comparaţie cu bateriile actuale ce folosesc litiu-ion, o baterie bazată pe noul material va putea fi încărcată de 5 ori mai rapid. Asta înseamnă, conform celor de la Samsung, că un telefon cu încărcare rapidă va putea fi alimentat de la 0% la 100% în doar 12 minute.

Noua “minge de grafen” a celor de la Samsung nu se va transforma peste noapte în baterii care vor îmbunătăţi semnificativ cea mai precară tehnologie folosită de dispozitivele mobile şi maşini. Vor mai trece probabil câţiva ani până când se va întâmpla acest lucru.

Însă, spre deosebire de alte subiecte similare, aici este vorba de mult mai mult decât un simplu experiment. Este unul din primele comunicate oficiale ale unei mari companii de tehnologie care anunţă o descoperire importantă în acest domeniu.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *