Samsung a prezentat noul Galaxy Note 8 (VIDEO)

Smartphone-ul Galaxy Note 8 a fost prezentat oficial în cadrul unui eveniment care a avut loc miercuri, la New York.

Al doilea şi ultimul vârf de gamă pregătit de Samsung pentru anul în curs are un ecran de tip Infinity Display, la fel ca Galaxy S8. Însă, de data aceasta, Samsung a ales un ecran de 6,3 inch, mai mare chiar şi decât cel al modelului S8 Plus.

Principala noutate, însă, este sistemul foto. Note 8 este primul telefon Samsung dotat cu două camere foto. Una dintre acestea are o apertură f/1.7, iar dea de-a doua are o lentilă de tip tele cu f/2.4 apertură.

Cu un chipset Snapdragon 835 sau Exynos 8895 în funcţie de regiune (în România cel mai probabil va disponibilă varianta cu Exynos) şi 6 GB memorie RAM, noul flagship Samsung va putea rula două aplicaţii în paralel.

Pentru a nu risca eventuale probleme cu bateria, Samsung a optat pentru un acumulator de capacitate redusă faţă de alte modele, de 3.300 mAh. Nu lipseşte suportul pentru încărcarea rapidă, care se va putea face atât prin intermediul conectorului USB-C, cât şi wireless.

Din fericire pentru a o bună parte a utilizatorilor, producătorul coreean a ales să păstreze tradiţionala ieşire audio de 3,5 milimetri, dispozitivul fiind totodată rezistent la apă şi praf conform certificării IP68.

Note 8 va fi livrat cu versiunea 7.1 de Android preinstalată şi include noul asistent virtual al celor de la Samsung, Bixby care, din păcate, nu cunoaşte în acest moment decât limbile engleză şi coreeană.

Cu o memorie internă de 128 GB sau 256 GB şi suport pentru carduri de memorie, noul smartphone Samsung va fi disponibil pentru precomenzi încă din 24 august, urmând să ajungă pe piaţă în a doua jumătate a lunii septembrie.

Samsung nu a făcut public preţul, însă acesta este aşteptat să fie de aproximativ 1.000 de euro.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *