Sanie pe șine și alte investiții în Parâng

Autoritățile locale de la Petroșani au în vedere accesarea de fonduri europene pentru creșterea atractivității stațiunii montane Parâng. Se are în vedere realizarea unei instalații de sanie pe șine, care să funcționeze și vara, iar vechiul telescaun să fie înlocuit cu o telegondolă.

„În același timp, pentru că vorbim de pregătirea proiectelor europene, am prevăzut bani pentru realizarea studiilor de fezabilitate. Prima investiție este să înlocuim telescaunul vechi cu o instalație de tip telegondolă, o altă investiție este o instalație de sanie pe șină care să plece de la întoarcerea TS3, până la stația intermediară, și, de asemea avem la intenție să facem o licitație pentru un telescaun care să plece din zona unde are școala sportivă cabana până sus pe munte. Toate acestea vin în completare cu noile investiții”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Spre stațiunea montană Parâng duc două telescaune, unul cu o vechime de circa 50 de ani și unul inaugurat în anul 2014. Pentru realizarea telescaunul, municipalitatea din Petroșani a contractat un împrumut.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *