Ministerului Sănătăţii, fără soluții reale la problema salarizării personalului, sesizată de sindicatul Sanitas

Reprezentanţii Sanitas au anunţat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pe tema modificărilor fiscale, că echipa ministerială nu a putut prezenta soluţii care să readucă normalitatea în salarizarea personalului şi solicită o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

”Biroul Operativ al Federaţiei SANITAS a participat joi, 17.01.2019, la cea de-a doua întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii având ca tema O.U.G. nr. 114./2018 cu gravele blocaje şi inechităţi pe care aceasta le aduce în sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială. Discuţiile pe acest act normativ au început săptămâna trecută la solicitarea noastră, iar la întâlnirea de ieri, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii erau aşteptaţi cu soluţii concrete pentru aspectele semnalate. Din păcate însă, echipa ministerială prezentă la întâlnirea cu sindicatele nu a putut prezenta un plan de modificare a O.U.G. sau soluţii care să readucă normalitatea în salarizarea personalului din sănătate şi asistenţă socială”, au transmis, vineri, reprezentanţii Sanitas.

Aceştia au solicitat organizarea, în regim de urgenţă, a unei întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă şi o echipă guvernamentală formată din reprezentanţi ”abilitaţi să ofere soluţiile optime pentru disfuncţionalităţile create prin adoptarea O.U.G. nr. 114/2018”.

”Ne exprimăm speranţa că această întâlnire va avea loc foarte curând şi că cei prezenţi vor reuşi să răspundă pozitiv revendicărilor membrilor noştri de sindicat. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a hotărî, în interiorul organizaţiei, alte tipuri de acţiuni în susţinerea drepturilor celor peste 100.000 de membri pe care îi reprezentăm”, au mai transmis reprezentanţii Sanitas.

Imediat după adoptarea Ordonanţei, sindicaliştii din sănătate au criticat prevederile, spunând că aceasta asigură creşterea salariilor de bază pentru jumătate dintre salariaţii din sănătate la nivelul de salarizare din 2022, însă introduce şi prevederi care îi afectează pe toţi angajaţii din sănătate.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *