Șapte firme vor să furnizeze tablete cu internet elevilor din Băcia

Șapte firme vor să furnizeze tablete cu internet elevilor din Băcia. A expirat termenul până la care se puteau depune ofertele, iar acum, procedura se află în faza evaluării ofertelor financiare și a celor tehnice. Autoritățile locale din Băcia achiziționează tablete pentru elevi, în contextul pandemiei de coronavirus.

Din cauza pandemiei de coronavirus, atunci când incidența a fost ridicată, elevii au urmat cursurile online. Numai că mulți dintre elevii hunedoreni nu aveau asemenea dispozitive electronice. Existând un precedent, edilii din Băcia vor să se asigure că indiferent de modul în care evoluează pandemia, elevii trebuie să fie pregătiți pentru a putea lua parte la cursuri.

Achiziția  cuprinde două loturi de furnizare produse și anume furnizare tablete pentru uz școlar cu acces la internet în cadrul proiectului „Achiziționare tablete școlare pentru dotarea Școlii Gimnaziale Băcia”. Valoarea totală estimată a achiziției pentru lotul unu este de 117.171,15 lei fără TVA, și se achiziționează 97 de tablete școlare.

Lotul doi vizează furnizarea de echipamente/dispozitive electronice în cadrul proiectului „Achiziționare tablete școlare pentru dotarea Școlii Gimnaziale Băcia”. Valoarea totală estimată a achiziției pentru LOT 2 este de 51.748,51 lei fără TVA. Se achiziționează 17 laptopuri.

 

Cele mai mari firme de telefonie mobilă din țară au depus oferte și nu numai. Sunt și alte societăți de profil care vor să le furnizeze elevilor din Băcia mijloacele de comunicare electronice. Este vorba de UNION CO, PRINTOPIA, ELSACO SOLUTIONS, TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS, VODAFONE ROMÂNIA, ORANGE ROMÂNIA și ARLECHIN TOTAL DISTRIBUTION.

 

Monika Baciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *