Sărbătoarea tradițiilor bucovinene la Cristur

“Sfârșit de săptămână bucovineană” este genericul sub care Asociația pentru Păstrarea Tradițiilor Populare Maghiare Cristur va sărbători 25 de ani de existență – sâmbătă, 11 mai 2019, începând cu ora 10:00.

Sărbătoarea va avea loc la Casa tradițională din Cristur (strada Bukovina, nr. 40) – un veritabil muzeu al satului, care reunește obiecte vechi de peste un secol ce amintesc de istoria și tradițiile secuilor strămutați din Bucovina în Ardeal după al Doilea Război Mondial. Cu aceeași ocazie, vor fi inaugurate șura și scena de dansuri populare, construite în curtea Casei tradiționale din Cristur cu sprijinul financiar al Asociației “Gabriel Bethlen” și Fundației “Csoóri Sándor” din Ungaria.

La eveniment vor fi prezenți prieteni ai Asociației pentru Păstrarea Tradițiilor Populare Maghiare și invitați din țară și străinătate, printre care Arpad Janos Potapi – secretar de stat din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, și Reka Brendus – șef serviciu adjunct al departamentului din cadrul Secretariatului de Stat pentru Politică Națională.

Atmosfera va fi întreținută de formații de dansuri și cântece populare bucovinene din Serbia și Ungaria.

Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *