SĂRBĂTORI FERICITE! De Crăciun, renaște speranța prin credință și gândul bun!

Să ne amintim că suntem oameni, să ne împrospătăm credința, să redescoperim dragostea care poate fi împărtășită și cu ceilalți, cu oamenii buni aflați în afara bulei noastre cu apropiați. Dar mai ales să recâștigăm respectul pentru propria noastră ființă, pentru gândurile și viața noastră. Despre asta e Crăciunul și în asta lucrează misterul atotcuprinzător al Nașterii Domnului.

 

Fundamental, sunt două repere în an, în viața creștinilor, când amprenta credinței prin reperele sale dumnezeiești e atât de adânc întipărită încât poate schimba chiar cursul vieții noastre. Nașterea și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos sunt cele două puncte pe care se sprijină axul lumii noastre.

De Crăciun și de Paști – cum ne-am obișnuit să scurtăm simbolic numele acestor bucurii ale lumii creștine – simțim, fiecare dintre noi, o dublă nevoie de împăcare: împăcarea cu memoria timpului care adună, dojenitor, suma putințelor și neputințelor din ultima vreme, și împăcarea cu Dumnezeu, pe care l-am cam fugărit din prea-ocupatele noastre gânduri și fapte.

Chiar dacă am pierdut, cumva, în chingile vieții mereu alergate, din obișnuința preludiului duhovnicesc la aceste sărbători, respectiv postul pregătitor de lumină, cu siguranță nu am pierdut lumina însăși a sărbătorilor creștine. Tocmai de aceea, dacă vrem cu adevărat, putem opri în loc, pentru câteva zile, timpul goanei după acumulare și consum, putem ridica întunecarea ce ne-ndeamnă să privim mai mereu în jos, uitând de bucuria cerului, putem trăi omenește.

Timpul sărbătorii e timpul recuperării bunei memorii și credinței.

Recuperând buna memorie, cea a gândurilor luminoase, a proiectelor și a omenescului, ne recuperăm puterea de a lupta într-o lume tot mai dură și nefirească în felul în care copleșește distructiv individul.

Recuperând credința, recuperăm speranța și încrederea în viață, ne recuperăm pe noi înșine în integralitate.

Să ne bucurăm, așadar, că suntem în sărbătoare, așa cum te bucuri când, căzut în genunchi în fața unui zid de netrecut sau unui pericol copleșitor, Dumnezeu îți deschide o poartă și-ți arată un drum bun!

*

În numele meu și al colegilor mei de la Replica și INFO HD TV, al conducerii grupului nostru de presă, al partenerilor și colaboratorilor, vă urez să vă bucurați de sărbătoare în întregul ei, să fiți sănătoși, puternici și să recuperați speranța care face din noi oameni.

Sărbători fericite!

La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *