Redacția REPLICA INFO HD urează: LA MULȚI ANI!

Domnul Doctor Ioachim OANĂ împlinește astăzi 80 de ani.

Numele doctorului Ioachim Oană este legat puternic de lotul olimpic feminin de gimnastică, încă de la inaugurarea centrului de pregătire de la Deva, din 1978.

„Eram directorul policlinicii de acolo şi iubeam sportul (nr-Deva). Bela Karoly mi-a spus că are nevoie de ajutorul meu.”, declara doctorul Oană pentru prosport.ro acum 10 ani, rememorând începutul colaborării cu lotul gimnastelor.

Pe parcursul a două etape, care au însumat 24 de ani, 1978-2000 şi 2008-2010, doctorul Ioachim Oană a fost medicul lotului olimpic feminin de gimnastică al României.

În 1982 a fost recompensat cu Ordinul „Meritul Sportiv”.

Este în același timp recunoscut ca medicul care, în anul 1971, a pus bazele serviciului de Balneofizioterapie, la Policlinica din Hunedoara, unde a devenit medic specialist în acest domeniu. A fost coordonatorul reţelei judeţene de balneofiziologie şi recuperare medicală, dezvoltând activitatea din staţiunile Geoagiu Băi şi Vaţa Băi, dar și fondând secţia de Recuperare şi Reumatologie „Baia Sărată”.

A ocupat poziții importante la nivel local, dar și național contribuind la activitatea medicală:

  • 1982-1989, a fost vicepreşedintele Uniunii Societăţilor de Ştiinţe Medicale din România
  • 1989-1992, a fost director adjunct şi apoi director la Spitalul Judeţean Deva
  • 1999-2001, primul director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, medic şef la secţia de Recuperare a Spitalului Judeţean din Deva.

În ultimii 20 de ani, domnul doctor își tratează pacienții cu dăruire și profesionalism, la Cabinetul Individual Privat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *