Sârbii vor o colaborare cu Universitatea din Petroșani

Sârbii de la Universitatea Tehnică din orașul Bor au fost la Universitatea din Petroșani pentru a încheia un protocol de colaborare. Rectorul Universității din Petroșani a avut o întrevedere cu prof.univ. dr. ing. Radoje Pantovic, pro-decan al Facultății Tehnice din orașul Bor din Serbia, întâlnire realizată în cadrul programului de întâlniri româno-sârbe ale cluburilor  înfrățite Rotary din Petroșani-Valea Jiului și Bor-Serbia.

”Am fost onorat de vizita oaspetelui nostru de la Facultatea Tehnică din orașul Bor din Serbia. Am convenit împreună să deschidem punți de colaborare academică, pentru studenți și cadre universitare, sub egida programelor europene Erasmus+ și sunt convins că  această nouă relație de parteneriat educațional va fi una cu beneficii pentru cele două universități”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.

Membrii cluburilor Rotary înfrățite, respectiv cele din Petroșani-Valea Jiului- România și Bor-Serbia s-au întânit, zilele acestea în Valea Jiului, în cadrul unui program amplu de activități care a vizat pe de-o parte aprobarea agendei de activități comune pe 2019 și întâlnirea reprezentanților delegației sârbe cu diferite grupuri de societate civilă și administrație locală din Valea Jiului. Programul comun pentru 2019, aprobat de toți membrii celor 2 cluburi prezenți la întâlnirea oficială din 24 ianuarie, cuprinde întâlniri de lucru și demararea unui proiect al prieteniei atât la Bor cât și în Valea Jiului, precum și startul în schimbul de tineri între cele 2 comunități reprezentate.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *