Satul Bârcea Mică are o capelă mortuară nouă, cu toate utilitățile

De azi, locuitorii localității Bârcea Mică vor beneficia de o casă mortuară modernă, spațioasă și utilată. Costul investiției a fost în valoare de 445.000 fără TVA. Timpul de finalizare a execuției conform contractului trebuia să  se întindă până în luna decembrie a acestui an, dar s-a reușit terminarea lucrărilor mai devreme.

„Avem  o construcție nouă de aproape 100 de metri pătrați utili, împrejumuită cu gard. Au fost realizate două porți, una pentru acces pietonal și una pentru acces auto.

Clădirea are o cameră funerară, o cameră oficiu, un grup sanitar femei/bărbați și un grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Construcția este branșată la toate utilitățile (curent electric, apă și canalizare, încălzire cu convectoare).

În curtea capelei au fost amenajate alei pavate cu dale, platforme de circulație pietonală și auto, șase locuri de parcare și spațiu verde.

Valoarea totală a investiției (proiectare + execuție) este de 445.000 lei fără TVA.

În satul Bârcea Mică nu exista până în prezent o construcție cu destinație de capelă mortuară care să ofere condiții decente. Localnicii erau nevoiți să se deplaseze pentru acest tip de serviciu aproape 10 km până la cea mai apropiată capelă mortuară.

De acum înainte, locuitorii satului Bârcea Mică vor beneficia de o casă mortuară modernă și care respectă toate standardele în domeniu”, afirmă primarul nunicipiului Deva, Florin Oancea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.