Scafandrii din întreaga țară se pregătesc în județ

Scafandrii din întreaga țară participă la un curs de perfecționare care are loc în județul Hunedoara.

Activitățile, desfășurate în zona Râușor, sunt organizate de Asociaţia Națională a Salvatorilor Montani din România și Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Hunedoara.

Cursul, ajuns la a treia ediție, se adresează numai scafandrilor angajați și voluntari din cadrul structurilor Salvamont – Salvaspeo din România.

„Întâlnirea își propune atât pregătirea profesională a personalului implicat în acest tip de intervenţii, analiza şi identificarea celor mai bune metode de intervenţie acvatică în lacurile din zonele montane, inclusiv cele situate la altitudine, precum şi realizarea de exerciții practice comune pentru omogenizarea modului de acțiune, în vederea derulării în viitor de activități în care să fie implicate mai multe structuri salvamont”, arată cei de la Salvamont.

Activitatea de salvare-căutare subacvatică desfăşurată de către structurile Salvamont – Salvaspeo se face în baza Legii nr. 402/2006 privind prevenirea accidentelor și organizarea activității de salvare din mediul subteran speologic. Întrucât în multe judeţe din ţară nu există alte structuri care să aibă scafandri de intervenţie, acţiunile de căutare-salvare se fac de către scafandrii serviciilor Salvamont-Salvaspeo chiar daca evenimentul este în afara zonei montane.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.