Scăldatul este interzis în râuri

Administrația Bazinală Jiu anunță că scăldatul este interzis în râuri. Având în vedere creşterea temperaturilor şi odată cu aceasta tentaţia cetăţenilor de a se scălda, Administraţia Bazinală de Apă Jiu Craiova anunţă că este interzisă îmbăierea în apele curgătoare, acestea neîndeplinind condiţiile pentru a fi folosite în acest scop.

Barajele, bazinele de liniștire, bazinele de decantare, stăvilarele, pragurile de fund, etc. nu sunt zone destinate activităților de agrement, fie că vorbim de înot, pescuit sau sporturi nautice.

Persoanele care se află la plajă, la scăldat sau practică pescuitul în zonele neamenajate, în special în aval de lacurile de acumulare, se expun pericolului în cazul apariției unor viituri.

Pentru a conştientiza populaţia de riscul pe care şi-l asumă dacă se scladă în apele Jiului – expunere la îmbolnăvire şi înnec – “A.B.A «Jiu» Craiova a amplasat pe malul râului Jiu plăcuţe cu «Scăldatul interzis».

”Din pacate ne confruntăm în fiecare an cu furtul acestor plăcuțe. Drept urmare facem apel încă odata către cetățeni să țină cont de avertismentele înscrise pe plăcuțe și să nu se aventureze la scăldat în apele Jiului. Cu atât mai mult cu cât, inundațiile recente – debitele mari înregistrate lunile iunie- iulie au accentuat riscurile – dacă avem în vedere că s-au format gropi în nisip și curenți mai puternici”, arată cei de la ABA Jiu.

Curenții care se formează în apropierea barajelor în timpul deversării sau funcționării hidrocentralelor sunt foarte puternici și pun în pericol viața celor care se aventurează în aceste lacuri.

„Suntem conştienţi că panourile de avertizare nu sunt de ajuns pentru a-i opri pe cetăţeni să facă o baie în Jiu. Subliniem faptul că râul Jiu nu-i loc amenajat pentru scăldat, chiar dacă zeci de oameni care nu respectă interdicţia vin zilnic să înoate aici. Este cunoscut faptul că scăldatul în locuri neamenajate corespunzător determină și riscuri majore pentru sănătate pe lângă pericolul de înec. De aceea vă rugăm Respectaţi avertismentul!“, director A.B.A Jiu, Cosmin Călin.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.