Scandal într-un complex turistic de la Cinciș, în timpul controalelor derulate de polițiști

În ultimele zile autoritățile județene desfășoară acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Hunedoara.

„Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Hunedoara, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. desfășoară, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, parcuri, piețe, terase și zone de agrement.

În urma activităților desfășurate în data de 11-12.07.2020, reprezentanții instituțiilor implicate în această acțiune, au efectuat mai multe controale, printre care și la un complex turistic de pe malul lacului Cinciș, unde după ce polițiștii s-au legitimat si au anunțat scopul acestui control, un bărbat din incinta acelui complex turistic, la cererea politiștilor a refuzat să se legitimeze și nici nu și-a declinat calitatea deținută în acea unitate turistică, închizând poarta și obstrucționând accesul reprezentanților instituțiilor abilitate la acest control, cu toate că, acel complex turistic avea program de funcționare deschis. Persoana în cauză, a fost imobilizată și condusă la sediul poliției, unde a fost sancționată contravențional cu amendă pentru refuzul legitimării, deranjarea liniștii și ordinii publice precum si împiedicare organelor abilitate de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliției ori a altui organ de stat de a lua măsurile necesare pentru menținerea ori restabilirea ordinii publice, conform Legii nr. 61/1991”, a informat IPJ Hunedoara.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu o amendă de 8500 de lei.

Astfel de activități preventive vor fi desfășurate și în perioada imediat următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție.

 

Foto: facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.