Schimb de experiență în Rusia sau China

Studenții Universității Petroșani vor putea participa, începând cu noul an universitar, la programe ERASMUS+ în Rusia, China, America Latină și nu numai. Reprezentanții instituției de învățământ superior din Valea Jiului încearcă să extindă parteneriatele care îi ca beneficiari pe studenți.

“Studenții noștri vor putea participa la proiecte ERASMUS + care înseamnă vizite de studiu, de practică, pe o durată de 3 luni în universități sau firme din Uniunea Europeană și nu numai. În acest an demarăm pe această linie ERASMUS + ca 107 studenți să plece în cadrul unor parteneriate cu universități din Rusia, China, America Latină, Africa. Toți studenții noștri pot să promoveze un semestru sau un an de zile, prin aceste burse ERASMUS examene la o altă universitate și noi le echivalăm examenele promovate”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Astfel de programe vin în sprijinul studenților Universității Petroșani care pe parcursul anilor de studiu pot participa la schimburi de experiență.

“Noi căutăm să le oferim astfel de practici în cadrul programului ERASMUS + pe toate domeniile în care avem specializări de licență și de master, dar depinde de universitățile partenere. Dacă avem o colaborare cu universitate cu profil economic, atunci schimburile vor fi pe domeniul economic”,  a mai subliniat sursa citată.

Biroul Erasmus+ are ca activitate de bază managementul mobilităților de studiu/practică pentru studenți și mobilităților de predare/formare pentru cadrele didactice/nedidactice, la Universități și Instituții partenere din Uniunea Europeană. În luna decembrie a anului 2013, Universitatea din Petroșani s-a aflat pe lista Universităților din Europa care au câștigat Carta Erasmus, valabilă pe întreaga perioada de derulare a noului program Erasmus+, 2014-2020.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *