Școala de Toamnă pentru tinerii arheologi, pe Valea Alunului

Tinerii arheologi sunt așteptați la Școala de Toamnă din Valea Alunlui. În acest an în perioada 7-15 octombrie va avea loc o nouă ediție a Școlii de Toamnă din Valea Alunului pentru tinerii arheologi.

Pentru a putea lua parte la această ediție doritorii trebuie să se înscrie și să prezinte mai multe documente.

Școala de Toamnă din Valea Alunului pentru Tineri Cercetători în Istorie Veche și Arheologie este organizată de către Centrul de Studii al Fundației Dacica și se desfășoară în fiecare an la începutul lunii octombrie, la sediul Fundației Dacica din satul Alun, comuna Boșorod, judeţul Hunedoara. Scopul școlii este acela de a oferi tinerilor cercetători un cadru de întâlnire și dezbatere, posibilitatea contactului cu specialiști din mai multe centre universitare și cu abordări moderne în domeniu, precum și ocazia de a studia istoria „pe viu” la cele mai importante situri și monumente din zonă.
Școala are trei componenete de bază: un pachet de cursuri și workshop-uri, susținute de specialiști din mai multe centre universitare și de cercetare din întreaga țară, o sesiune de comunicări a tinerilor cercetători, precum și excursii de studiu la situri, monumente istorice și muzee din zonă zonă.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *