Școală dotată cu echipamente moderne, datorită reciclării

Campionatul Reciclării este primul proiect național de educație ecologică și colectare a deșeurilor folosind infrastructură de tip automat de colectare, conceput pentru a promova viitorul sistem național de colectare a deșeurilor de ambalaj: Sistemul Garanție Returnare.

La nivelul Regiunii de Vest, Școala Gimnazială Nr. 7 din Petroșani și-a adjudecat premiul. Unitatea de învățământ va beneficia de 12.500 de lei în cadrul acestui proiect național.

Campania, inițiată de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și RetuRO, s-a desfășurat începând cu luna aprilie, pe parcursul a 3 luni, reușind să vină în întâmpinarea programului național Săptămâna Verde. În această perioadă, 31.965 elevi au participat la ore de educație pentru mediu, susținute de cele 4.165 cadre didactice pregătite în cadrul sesiunilor de formare pe tema gestionării responsabile a deșeurilor, organizate în Campionatul Reciclării. Elevii și cadrele didactice participante și-au mobilizat familiile și comunitățile, reușind să colecteze astfel peste 2.6 milioane deșeuri de ambalaje, cântărind 260.424 kg, din care 43.111 kg de ambalaje de plastic, 5.015 kg de deșeuri de metal și 212.298 kg de deșeuri de sticlă.

Premiile obținute se vor concretiza prin investiții în infrastructura educațională a unităților de învățământ câștigătoare, de la dotarea claselor și a laboratoarelor de studiu, a terenurilor de sport, a curților școlilor, a bibliotecilor, și până la achiziționarea de softuri educaționale, laptopuri, table multimedia și videoproiectoare.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *