Școlile hunedorene, în alertă din cauza gripei

28 este numărul celor răpuși de gripă. În școlile hunedorene este stare de alertă. Dascălii trebuie să raporteze orice situație de acest gen, pentru a preveni răspândirea bolii. Raportarea zilnică este obligatorie pentru toate unitățile cu personalitate juridică. Raportarea a început de luni și se va încheia abia la momentul la care Direcția de Sănătate Publică va comunica acest lucru. Deocamdată, la nivelul județului Hunedoara nu a fost semnalat niciun caz de gripă.

“În unitățile de învățământ care dispun de medic de medicină școlară, acesta va efectua zilnic triajul epidemiologic al elevilor;  în unitățile de învățământ care nu dispun de medic de medicină școlară, educatoarele, învățătorii și profesorii vor estima starea de sănătate a elevilor”, arată ISJ Hunedoara.

Până în prezent nicio unitate de învățământ din județ nu a raportat vreun caz de gripă. Măsuri suplimentare sunt luate inclusiv în şcoli şi grădiniţe, de unde copiii bolnavi sunt trimişi acasă.

Suspiciuni de gripă

În schimb, în județ există șase suspiciuni de gripă. Pentru patru dintre cazuri se așteaptă analizele de laborator. Pentru două dintre cazuri s-a infirmat îmbolnăvirea. Doar în ultima săptămână, la nivelul județului Hunedoara, s-au înregistrat 1.250 de cazuri de infecții acute respiratorii. Dintre acestea, 527 au fost pneumonii, 190 având nevoie de internare. Numărul infecțiilor respiratorii acute este mai mare comparativ cu aceeași săptămână din 2018, când au fost consemnate 1.143 de cazuri, din care 550 pneumonii.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *