Proiect energetic pentru Vulcan

Mai multe gospodării din municipiul Vulcan sunt afectate de sărăcia energetică. Municipiul apare alături de cartierul Ferentari din București într-un proiect al companiei ENEL care vrea să reducă acest fenomen.

“Sărăcia energetică este una dintre problemele care ne preocupă constant. De aceea, ne implicăm prin finanțarea unor studii, dar și prin derularea unor inițiative diverse care abordează acest subiect; de exemplu, proiectul pilot din Ferentari și Vulcan, Valea Jiului, dar și granturile pentru ONG-uri care lucrează direct cu comunități sau pentru schimburile de bune practici internaționale facilitate de Ashoka România”, arată compania ENEL.

Conferința „Energy poverty, clean energy, and the European energy divide”, organizată la București de Universitatea Babeş-Bolyai, prin CSD (Centrul pentru Studiul Democratiei) și în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România are loc în aceste zile. Un studiu realizat de Centrul pentru Studiul Democraţiei (CSD) arată faptul că 23% dintre gospodăriile din România sunt afectate de sărăcia energetică, adică întâmpină dificultăţi în a-şi asigura nevoia de energie la costuri accesibile.

În cifre absolute, acest lucru înseamnă 1.732.257 de gospodării de pe teritoriul României, se arată în studiul realizat în 2017. Studiul CSD arată că, în România, un număr de 287.434 de locuinţe nu sunt conectate în niciun fel la reţeaua de electricitate, conform recensământului efectuat în 2011.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *