Scriitorii Ana Blandiana, Gabriela Adameşteanu, Nora Iuga, Mircea Cărtărescu, protest cu insigne galbene #Rezist la Târgul de Carte de la Leipzig

Scriitorii Ana Blandiana, Gabriela Adameşteanu, Mircea Cărtărescu, Nora Iuga, Dana Grigorcea au purtat insigne galbene în semn de solidaritate cu mişcarea #Rezist, la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig unde România este invitatul de onoare, potrivit paginii de Facebook #Rezist Zurich.

“La Leipziger Buchmesse, unde România este în centrul atenţiei. Împreuna arătăm că ne pasă de viitorul României, că ţinem la valorile ei, care sunt valori europene, şi la valorile democraţiei. Doar o Românie reprezentată cu cinste în Europa are o faimă bună”, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook #Rezist Zurich.

Şi artistul român Anton Roland Laub a purtat insigna #Rezist în timpul prezentării cărtii sale fotografice “Mobile Churches” la forumul EstSudest din cadrul Târgului de Carte din Leipzig (Leipziger Buchmesse 2018) în ziua de 16 martie 2018.

Într-un interviu acordat Deutche Welle, Mircea Cărtărescu a spus: “Un guvern şi o conducere care se gândesc la o lege pentru încriminarea gândirii libere, o lege împotriva aşa-zisei ponegriri a ţării… nu este departe de asta (de dictatură, n.r)”.

“Europa nu este bine acum. Starea ei este cea mai rea din preajma celui De-al Doilea Război Mondial încoace. Este un moment foarte dificil, grav. Sunt foarte îngrijorat. Europa a ajuns să se reîmpartă în două. Avem iarăşi ţările din Est şi ţările din Vest, avem problema naţionalismului”, a mărturisit Cărtărescu pentru DW.

Invitată de onoare la ediţia de anul acesta, România este prezentă cu 40 de traduceri ale scriitorilor români în limba germană. România prezintă în mod normal trei sau patru cărţi traduse în limba germană, a spus Mihai Mitrică, director al Asociaţiei Editorilor din România.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *