Se deschide domeniul schiabil de la Transalpina

Cu o întârziere de aproape o lună, administratorii domeniului schiabil dau startul sezonului de schi, începând din data de 31 ianuarie. Domeniul schiabil în care s-au investit peste 40 de milioane de euro prin fonduri guvernamentale a fost închis în perioada sărbătorilor de iarnă. Acesta este administrat de un executor judecătoresc.

Domeniul schiabil aflat la circa 50 de kilometri de Petroșani este cel mai spectaculos din țară. Transalpina Ski Resort pune la dispoziţia iubitorilor de sporturi de iarnă o serie de facilităţi: şapte pârtii pentru începători şi avansaţi, telescaun, teleschi, tegondolă, instalaţii, printre cele mai moderne, pe o suprafaţă considerată cea mai ofertantă în acest moment din ţară.

Copiii au o bandă de schi, care poate fi utilizată chiar de la 3 ani jumătate. Este o bandă de 50 de metri pentru cei care învaţă. Altitudinea este de 1.850 de metri. Coborârea pe sub gondolă este pentru profesionişti. Sunt două pârtii pentru fiecare teleschi, şi în stânga şi în dreapta. În total sunt patru pârtii. La telescaun mai sunt încă două, şi pe o parte şi pe alta.  Pe sub gondolă este o pârtie foarte lată.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *