Se încearcă decredibilizarea instituţiilor judiciare ceea ce constituie un atac la funcţionarea statului

Asociaţia Procurorilor din România consideră că în ultima perioadă s-a încercat decredibilizarea sistemului judiciar, în special a Ministerului Public, ceea ce constituie un atac la funcţionarea statului. Asociaţia spune că procurorii din Ministerul Public îşi exercită atribuţiile cu bună-credinţă, apărând drepturile cetăţenilor.

„Asociaţia Procurorilor din România constată cu îngrijorare că în ultima perioadă, pornind de la situaţii particulare care sunt în curs de soluţionare la organele competente, se încearcă decredibilizarea instituţiilor judiciare şi, mai ales, a Ministerului Public”, transmite Asociaţia.

Procurorii afirmă că această încercare de a decredibiliza sistemul judiciar reprezintă un atac la funcţionarea statului, însă consideră că procurorii din Ministerul Public îşi exercită atribuţiile cu bună-credinţă şi apără, prin activitatea lor, depturile şi libertăţile cetăţenilor şi ordinea de drept din România.

„Ne exprimăm convingerea că situaţiile particulare ce pot apărea în funcţionarea oricărei organizaţii vor fi clarificate cu profesionalism şi obiectivitate de către organele competente care au fost deja investite”, mai spune APR.

Procurorii îşi exprimă încrederea în instituţiile sistemului judiciar, care, spun ei, trebuie să fie sprijinite pentru o bună funcţionare, şi nu decredibilizate.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *