Femeie în vârstă, agresată și tâlhărită în plină stradă, de un minor de 17 ani

O femeie din Petroșani, în vârstă de 66 de ani, în timp ce se întorcea spre casă de la cumpărături, a fost urmărită și agresată, de un tânăr de 17 ani care i-a smuls poșeta. 

”În data de 26.02.2020, în jurul orei 22:23, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată de o femeie în vârstă de 66 ani cu privire la faptul că, în timp ce se îndrepta spre domiciliu (trăgând un cărucior cu cumpărături), pe o stradă din municipiul Petroșani, din spatele ei a apărut un bărbat care a împins-o (femeia a căzut), moment în care persoana respectivă i-a sustras poșeta ce se afla legată de mânerul căruciorului.

În interiorul poșetei se aflau mai multe bunuri (o tabletă, trei telefoane mobile, un portmoneu cu 200 de coroane suedeze, documente personale etc.).

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, iar în urma cercetărilor au identificat un minor în vârstă de 17 ani, faţă de care au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru fapta reclamată de petroşeneancă.

Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării unor măsuri preventive.”- informează IPJ Hunedoara.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate.

Nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.