Se lucrează alert la noul pod de la Lainici

SDN Târgu Jiu a publicat imagini cu lucrările care au loc la noul pod de la Lainici. Sunt lucrări de anvergură în zonă. 100 de metri cubi de beton și armături metalice de zeci de tone sunt doar câteva din ”ingredientele” cu ajutorul cărora va fi realizat podul.

”Au început lucrările de forare a piloților pentru radierul culeei de pe malul stâng, la podul de pe DN 66, peste Râul Jiu, din zona Lainici. Se forează 11 piloți cu diametrul de 1080 mm, la 10 metri adâncime.  Pentru realizarea piloților forați se vor folosi aproximativ 100 de metri cubi de beton și armaturi metalice cu o greutate de peste 27 de tone”, arată SDN Târgu Jiu.

De mai bine de un deceniu, se așteaptă construirea unui pod care să permită reluarea transportului pentru tiruri și autovehicule de mare tonaj. Noul pod peste râul Jiu va avea o lungime de 75 de metri și va duce la eliminarea restricțiilor de circulație care există în momentul de față la podul provizoriu, pe care se circulă pe o singură bandă, iar autovehiculele nu pot să depășească o greutate de 30 de tone.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *