Apă și canalizare în Șoimuș

Un pas important s-a realizat în comuna Șoimuș în ceea ce privește furnizarea apei potabile. Autoritățile locale anunță că s-a finalizat procedura de montare a bazinului de alimentare cu apă din satul Câinel.

”Din acest bazin vor fi alimentate satele Câinel și o parte din Fornădie.  Sperăm să reușim până la sfârșitul anului să dăm drumul la rețeaua de apă din satele Sulighete, Fornădie și Câinel. Ne dorim să finalizăm până în 15 octombrie și rețeaua de canalizare din satul Boholt și Chișcădaga, să predăm rețeaua de canalizare din satul Bălata către operatorul ApaProd S.A pentru a putea fi utilizată de cetățeni până în 15 septembrie”; arată Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Proiectul a fost demarat de SC ȘOIM CONS SRL, firmă aflată în subordinea CL Șoimuș.

Investițiile sunt realizate cu bani de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Proiectul privind ”Rețea de canalizare în localitățile Balata, Bejan, Boholt, Chișcădaga, Păuliș, comuna Șoimuș” are o valoare de 13.927.735 lei, data finalizării fiind 31 decembrie 2022.

Proiectul ”Rețele de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Câinelu de Jos, Fornadia și Sulighete, comuna Șoimuș” are termen de finalizare tot 31 decembrie 2022, iar investiția este în sumă de 12.596.511 lei.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *