Se pregătesc lucrările pentru închiderea minei Lonea

Se pregătesc lucrările pentru închiderea minei Lonea. Complexul Energetic Hunedoara închiriază un utilaj care să deservească mina Lonea. 24.000 de lei este suma alocată pentru închirirea unor buldoexcavator. Pentru sucursala minieră vor fi realizate mai multe acitivăți care necesită acest utilaj.

“În vederea realizării lucrărilor de închidere subterană, au fost identificate următoarele faze de execuție în funcție de necesitatea asigurării atât a accesului în incintele de lucru cât și a siguranței zăcământului: Faza 1 – Realizarea lucrărilor de închidere subterană la suitorul de aeraj cota 840 m, pentru care este necesar să se încarce și să se transprote material pentru rambleere în vederea începerii lucrărilor de închidere subterană la suitorul de aeraj. Faza 2 – Dezafectarea utilajelor, instalațiilor și a diverselor construcții metalice din clădirile și zonele adiacente puțului Valea Arsului și suitorului de eraj cota 840 m. Faza 3 – Pregătirea și realizarea rambleierii lucrărilor miniere de legătură cu suprafața din incinta puțului Valea Arsului și a suitorului cota 840 m”, arată documentația.

Oficialii CEH susțin că pentru aceste lucrări este necesară închirierea unui buldoexcavator “în scopul încărcării materialelor necesare execuției rambleierii lucrărilor de legătură cu suprafața atât în zona puțului Valea Arsului cât și în zona suitorului de aeraj cota 840 m, respectiv începerea lucrărilor de închidere subterană”.

Programul de închidere pentru minele Lupeni şi Lonea a fost  prelungit de la limita anului 2024 pentru sfârşitul anului 2027, pe fondul condiţiilor tehnice, de mediu şi sociale ale celor două exploatări.

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) se confruntă cu probleme financiare majore.

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *