Starea de alertă pe teritoriul României ar putea fi prelungită

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) propune prelungirea stării de alertă, începând din 7 februarie, şi menţinerea mai multor măsuri adoptate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Totodată, se propune ca accesul la magazinele alimentare din centrele comerciale să fie permis tuturor persoanelor, dacă sunt stabilite culoare speciale şi este limitat numărul coşurilor de cumpărături.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.02.2022″, se arată în Hotărârea CNSU nr 7.

Astfel, mai multe dintre măsurile de prevenire şi control a infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2 adoptate deja sunt menţinute, dar se are în vedere şi introducerea unora noi.

„Se propune ca prin excepţie de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situaţi în centrele şi parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire în/din acestea, este asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp din suprafaţa destinată vânzării, pentru fiecare persoană şi este limitat numărul coşurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, este una dintre acestea.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *