Se prelungește cu doi ani acordarea ajutorului de stat pentru proiecte destinate promovării producţiei şi distribuţiei energiei termice în sistem centralizat, din surse regenerabile

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, în şedinţa de Guvern, prelungirea cu doi ani a acordării de ajutor de stat, în valoare totală de 150 de milioane de euro, pentru proiecte care vizează investiţii destinate promovării producţiei şi distribuţiei energiei termice în sistem centralizat din surse regenerabile.

Premierul a afirmat că un punct important pe agenda şedinţei de Guvern este cel referitor la modalităţile prin care vor continua să susţină investiţiile destinate promovării producţiei şi distribuţiei energiei termice în sistem centralizat, din surse regenerabile, precum biomasă, biogaz, energie geotermală.

„Prelungim cu doi ani acordarea de ajutor de stat pentru astfel de proiecte din Programul Operaţional Infrastructură Mare. Bugetul total al schemei de ajutor de stat este de 150 de milioane de euro”, a anunţat Ciucă.

El a menţionat că ajutorul maxim care se poate acorda unui beneficiar este de 15 milioane de euro pentru un proiect de investiţii, din care 85% reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar 15% cofinanţare publică.

Ciucă a arătat că înainte de începerea şedinţei de guvern, a avut o întâlnire cu companiile de stat care îşi desfăşoară activitatea în domeniul energetic, în cel al extracţiei, depozitării şi transportului de gaze în reţeaua naţională de distribuţie, precum şi cu domnii miniştri de la Ministerul Transporturilor, Ministerul Energiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Economiei şi Ministerul Mediului.

„A fost o şedinţă în care am discutat cu fiecare dintre cei prezenţi problemele pe care dumnealor le întâmpină în desfăşurarea activităţii şi, bineînţeles, acceptul a fost pe identificarea soluţiilor pentru ca, în cazul în care situaţia meteorologică va fi mai dificilă, să putem să acţionăm în timp oportun. Urmează ca, săptămâna viitoare, să avem de asemenea o întâlnire în acelaşi cadru, astfel încât să putem să aprobăm un plan de măsuri, astfel încât să avem certitudinea că vom asigura funcţionarea tuturor echipamentelor şi aprovizionarea cu energie electrică şi gaze a tuturor consumatorilor”, a mai afirmat prim-ministrul.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.