Se va înființa Poliţia Siguranţă Şcolară

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Bogdan Despescu a anunţat, marţi, înfiinţarea unei noi structuri în cadrul Poliţiei Române – Poliţia Siguranţă Şcolară – care se va ocupa de prevenirea şi combaterea delincvenţei şi a bullyingului în unităţile de învăţământ. Noua structură va avea 266 de poliţişti.

Chestorul Bogdan Despescu a anunţat, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă, că a fost elaborat „un nou plan naţional de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile în incinta unităţilor de învăţământ”.

În acest context, Despescu a precizat că la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei ia fiinţă, de la începutul anului şcolar, Poliţia Siguranţă Şcolară.

„Ministrul Afacerilor Interne a luat decizia înfiinţării unei structuri distincte în cadrul Poliţiei Române. Această structură va îmbunătăţi parteneriatul MAI-şcoală-autorităţi locale în vederea dezvoltării unui proces educaţional antiinfracţional şi antivictimal”, a declarat Despescu.

Oficialul MAI a promis „o prezenţă mult mai mare” a poliţiştilor în mediul şcolar şi în procesul educaţional, el arătând că poliţiştii vor avea legături permanente cu reprezentanţii şcolilor, ONG-urilor şi autorităţilor locale

Poliţia Siguranţă Şcolară va acorda mai mare importanţă activităţilor preventive în ceea ce priveşte combaterea consumului de droguri, violenţei juvenile, traficului de persoane.

Noua structură este constituită prin ordin al ministrului de Interne, prin suplimentarea cu 266 de posturi de poliţist şi va funcţiona la nivelul IGPR, al inspectoratelor judeţene de poliţie şi al Poliţiei Municipiului Bucureşti.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *