Sectorul construcţiilor a coborât în primele nouă luni cu 4,1%, față de aceeași perioadă a anului trecut

Lucrările de construcţii au înregistrat în septembrie o scădere de 2,1% pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în principal din cauza rezultatelor mai slabe înregistrate pe zona clădirilor rezidenţiale, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). În primele nouă luni, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut cu 4,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În august, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 10,3%. În iulie, acestea au coborât cu 16,4%.

În septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 9,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 4,9%.

În schimb, creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 3,3%.

Totodată, s-a înregistrat o scădere la lucrările de construcţii noi cu 9,5%.

Creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 23,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,5%.

În primele nouă luni, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 4,1%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi (-8,2%)

În 2017, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 5,4%.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *