Senatoarea Carmen Hărău: ”Să trimitem copiii la școală!”

A fost demarată cea de-a cincea ediție a campaniei ”Să trimitem copiii la școală!”, prin care se are în vedere stoparea fenomenului de abandon școlar în Hunedoara. Campania a fost inițiată în urmă cu cinci ani de senatoarea PNL Carmen Hărău și a strâns, drept susținători, de-a lungul anilor, atât pe membrele liberale din localitate, precum și societăți comerciale și chiar pensionari.

”În primul an de mandat parlamentar am constatat că există un mare deficit, atât la nivel politic, cât și la nivelul manifestărilor individuale, în legătură cu problemele fundamentale ale societății românești. Una dintre cele mai fierbinți este cea legată de abandonul școlar, total sau parțial. Din păcate, noi, liberalii, suntem începând cu 2014, în opoziție. Din acest motiv, politicile noastre publice privind calitatea și accesul generalizat la educație, nu pot fi implementate”, a declarat Carmen Hărău.

Senatoarea mai precizează că ”PSD cheltuie foarte puțin pentru copii, deoarece aceștia nu votează, iar tinerii care se încumetă să devină părinți în România sunt din ce în ce mai puțini. Chiar și acest pumn de mărunțiș aruncat de PSD unei populații care nu are impact electoral, se consumă pentru ”frecții la picioare de lemn”, ca de exemplu pentru editarea manualului de sport”.

Carmen Hărău mai susține că, prin această campanie, nu se dorește doar susținerea materială a unui copil la început de an școlar, ci pe tot parcursul acestuia.

”Campania ”Să trimitem copiii la școală!” aflată în acest an la a cincea ediție, susținută de doamnele liberale din Hunedoara, este un gest mai degrabă cetățenesc decât politic, de conștientizare publică a importanței pe care o are educația pentru societate și fiecare individ în parte. Apelul nostru nu are în principal scopul colectării de fonduri. Campaniei noastre i s-au alăturat atât oameni cu mare potențial financiar, cât și pensionari cu venituri relativ mici. Sprijinul acordat școlarilor nu are în vedere, în general, doar prima zi de școală. Persoanele implicate țin legătura cu școala în legătură cu activitatea școlarului și sprijină nevoile lui financiare cu circa 200-300 de lei pe lună”, menționează senatoarea PNL.

187 de elevi din Hunedoara au beneficiat în cursul anului școlar trecut de sprijin, în cadrul acestei campanii.

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *